Синдикалац и песник
22.01.2016.

Зоран М. Јовановић, председник СО ССПР у Лесковцу, средином децембра прошле године, у лесковачкој књижари Стошић промовисао је своју прву збирку песама "Нит". Књигу је објавила издавачка кућа Медивест из Ниша.

У препуној књижари, промоцију су забележили и локални медији а о књизи и Зорановом раду говорио је проф. др Драгомир Радовановић, аутор преко 140 књига. О овој књизи професор др Радовановић каже: "Овом књигом Зоран је само доказао оно што се о њему у Лесковцу а и шире, већ зна. Талентован, вредан, образован, упоран и после ове књиге, сигуран сам, скенуће на себе пажњу шире читалачке публике. Ја сам пратио његов рад и могу вам рећи да Зоран може да се поноси својом књигом а ми Лесковчани Зораном. "

Рецезент књиге је Биљана Станојевић, књижевница из Ниша која у рецензији каже да " када песник прозни текст успешно доведе до песме значи да је умео да се ослободи сувишних мисли, да је начинио добру селекцију асоцијација и написао само оно једро и битно" препоручивши књигусвим љубитељима писане речи.

Сам аутор књиге, више пута награђен на разним манифестацијама у земљи и окружењу, најављује за 2016. годину збирку кратких сатиричних прича али и збирку награђених афоризама и још једну збирку поезије, наглашавајући да је део прихода од продаје намењен лечењу шестогодишњег Милутина Милића из Печењевца који болује од леукемије.

Књигу по цени од 350 динара у коју је урачуната и поштарина, можете наручити контактирајући колегу Јовановића путем службеног броја 58-516 или мејлом на  Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели .

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ

15.01.2016.

Након скоро десет година постојања Самостални синдикат поштанских радника и ЈП "Пошта Србије" су потписали Споразум о обезбеђивању услова за несметан рад Синдиката. Споразум је потписан 31.12.2015. године након преговора који ни мало нису били лаки. До компромисног решења се дошло уз уважавање аргумената обе стране.

Споразумом су уређени односи Послодаваца и Синдиката, заштићена и унапређена већ постојећа права синдикалних активиста и обезбеђени просторни-технички услови за несметан рад синдиката.

Синдикат је на овај начин и de facto признат од стране представника послодаваца чиме су створени сви предуслови за његово даље јачање и ширење.

Срећна Нова 2016. година

Исплаћене солидарне помоћи за Децембар 2015.
16.12.2015.

Предлог директору Предузећа

07.12.2015.

Самостални синдикат поштанских радника због тешког социјално-економског и радно-правног положаја запослених упутио је предлог директору Предузећа за побољшање истих.

Документ у целости преузмите овде...

ОДРЖАНА III СЕДНИЦА РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА СИНДИКАТА

27.11.2015.

У Београду 27.11.2015. године одржана је III седница Републичког одбора синдиката. Седница је почела минутом ћутње у знак одавања последње почасти преминулим колеги, члану синдиката Петровић Радомиру из РЈ “ГПЦ“.

Након усвајања записника са II седнице Републичког одбора председник синдиката поднео извештај о активностима синдиката између две седнице Републичког одбора.

У извештају председник је информисао чланове Републичког одбора синдиката о активностима између две седнице, покретању тужбе против Митровић Ненада, састанку са представницима синдиката „Солидарност“ Поште Србије као и активностима на ширењу синдикалне мреже.

У циљу информисања чланова Републичког одбора и у складу са досадашњом добром праксом социјалног дијалога у раду седнице учествовали су: директор Функције поштанске мреже Горан Ђерић, извршни директори Мирјана Предојевић и Михаило Јовановић.Теме за које смо посебно били заинтересовани су:

1. Проблеми са којима се суочавају запослени у РЈ „Приштина“

2. Политика зарада и стандард запослених?

3. Споразум за обезбеђивање услова за несметан рад синдиката?

Директор Функције за поштанску мрежу Горан Ђерић на тему проблеми запослених у РЈ „Приштина“ истакао је да пословодство зна у каквим условима раде и да по систематизацији имају оптималан број извршилаца. Што се тиче лиценце за рад на КиМ то је предмет преговора на нивоу ЕУ, Привредне коморе и то питање ће бити решено на државном нивоу као и питање обрасца М4.

На тему зарада и стандарда запослених Михаило Јовановић је известио присутне да је тренутно једини начин за побољшање финансијске ситуације запослених исплата зараде из добити због Закона о смањењу плата и пензија. Предеседник Павловић је нагласио да су запослени с правом незадовољни због ниских зарада имајући у виду одличне пословне резултате Предузећа а нарочито добит која је за првих десет месеци већа него за целу 2014. годину. У даљем разговору Дејан Боговац председник СО „ГПЦ“ скренуо је пажњу на запослене који раде на привремено-повременим пословима, њихов тежак положај и ситуације са којима се сусрећу.

Што се тиче Споразума о обезбеђивању услова за несметан рад синдиката председник Павловић је известио чланове Републичког одбора да је у разговору са шефом Кабинета добио уверавања да ће ускоро отпочети преговори.

У даљем раду седнице чланови синдиката оштро су протествовали због дописа Функције за економске послове који се односи на паркирање и заустављање службених возила којим би запослени морао да плати прекршајну казну у износу од 5.000 и за Предузеће 50.000 динара уколико се непрописно паркира при извршавању посла.

На крају седнице чланови Републичког одбора синдката донели су Одлуку да се упуте предлози директору Предузећа за побољшање социјално-економског и радно-правног положаја запослених.

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>