Joom!Fish config error: Default language is inactive!

Please check configuration, try to use first active language

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 316

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 317

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 318
САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA - САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA
МЕЂУНАРОДНА ПОДРШКА ЗА СУСПЕНДОВАНЕ

15.01.2018.

Међународни комитет за радничку интернационалу је у знак подршке на свом сајту 10. јануара ове године објавио чланак поводом суспензија и гушења радничких И синдикалних права у Пошти Србије.

Link članka

ПОДРШКА МЕЂУНАРОДНОГ КОМИТЕТА ЗА РАДНИЧКУ ИНТЕРНАЦИОНАЛУ (CWI)

11.01.2018.

Наши пријатељи из Међународног комитета за радничку интернационалу (CWI) поново су упутили протестно писмо надлежнима у Србији због суспензије активиста синдиката и забране синдикалног деловања.

ПРЕУЗМИТЕ-ПИСМО ПОДРШКЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

03.01.2018.

I

Дана 29.12.2017. године Комисија за донације утврдила је да је у периоду од 15.12. до 29.12.2017. године прикупљено укупно 248.418,00 динара на рачун број 330-4005058-14.

Свим суспендованима, њих 37, уплаћено је по 6.714,00 динара.

До сада је укупно уплаћено 1.502.144,00 динара и са уплатом од 29.12.2017. године сви суспендовани добили су по 40.599,00 динара.

Користимо ову прилику да искажемо велику захвалност свим добрим људима и синдикалним организацијама на подршци и солидарности.

II

Од 37 суспендованих на посао је враћено 32 запослена дана 29.12.2017. године. Још увек на посао нису враћени Зоран Павловић и Дејан Боговац из РЈ „РПЛЦ Београд“, Радован Тешић из РЈ „Одржавање“, Тин Антић и Владимир Ђокић из РЈ „Београд Центар“. Не постоје никакве индиције да ли ће и када бити враћени.

III

Још један пут позивамо све суспендоване који желе да поднесу тужбе због суспензија да нас контактирају најкасније до 08.01.2018. године.

IV

Извињавамо се свим члановима Самосталног синдиката поштанских радника и молимо за разумевање што ове године, због познате ситуације, нисмо били у могућности да вам обезбедимо пригодне новогодишње поклоне.

Срећни празници!

БУДИМО ЈЕДНАКИ У НЕВОЉИ

26.12.2017.

До сада је свим суспендованима, њих 37, у два наврата (05.12. и 15.12.2017.) укупно уплаћено са рачуна број 330-4005058-14 по 33.855,00 динара, захваљујући хуманости наших колега.

Једном броју суспендованих колега су мимо ових уплата извршене и уплате од колегиница и колега из њихових радних јединица.

Првобитна замисао је била да се помогне свим суспендованима са истим новчаним износом јер смо сви у истој невољи. Није поштено да у оваквој ситуацији неки добију више а неки мање.

Колеге из Новог Сада су то препознале па су Љубиша Симић, Илија Самарџић, Томислав Мандић и Марија Маринко новац који су добили од колегиница и колега уплатили на рачун како би се помогло свима са истим новчаним износом.

Не желимо да именујемо колеге којима су извршене посебне уплате али апелујемо на њих да тај новац уплате на рачун да би приликом наредне деобе која ће бити извршена 29. децембра сви добили исто.

БРОЈКЕ ЗА УЗБУНУ

22.12.2017.

Према основним показатељима пословања Предузећа, за период јануар-новембар 2017. године нето добит износи око 18 милиона евра и за 10 милиона евра је мања него у претходној години.

Према извештају РАТЕЛ-а на тржишту поштанских услуга, вредном близу 140 милиона евра, приход Поште износи око 86 милиона евра док приход приватних оператера износи око 54 милиона евра. Од 86 милиона евра прихода, Поште 68 милиона евра је практично од монопола. Приход Поште на тржишту поштанских услуга у 2016. години је већи за 1% у односу на 2015. годину. У истом периоду приватни оператери свој приход повећали за 12%.

Пошта Србије у 2016. години има смањен обим услуга за 2% у односу на 2015. годину. У истом периоду обим услуга код приватних оператера повећан за 16%.

У ком правцу идемо довољно говоре наведени подаци. Са оваквим пословодством, част изузетцима, нећемо још дуго чекати да од профитабилног предузећа постанемо губиташ и корисник буџетских средстава. Када се дође у ту фазу онда следи минималац од ког ни данас нисмо далеко, технолошки вишкови, приватизација...

Наша је обавеза да укажемо запосленима и надлежнима на ове забрињавајуће податке. Не можемо нити смемо да ћутимо и сагласимо се са сопственом пропашћу.

Последњи је тренутак да држава интервенише и Пошту, предузеће са 15000 запослених, спаси од сигурне пропасти.

Достављено: Председници Владе, потпредседнику Љајићу, Министру рада и Министру финансија.

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>