Исплаћене солидарне помоћи за Октобар 2014.
16.10.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ Array Штампа Array
26.09.2014.
Најављени протест и штрајк у организацији Синдиката "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије дао је резултате.
Надзорни одбор Предузећа је на седници одржаној 26.09.2014. године донео Одлуку о расподели добити по принципу 25% запосленима 75% буџету Републике Србије. Просечна исплата по запосленом износиће око 36.000 динара и извршиће се након добијања сагласности Владе Републике Србије а очекујемо да се то деси у што краћем року.
С обзиром да је један од наших кључних захтева био доношење Одлуке о исплати зараде из добити обавештавамо чланство и запослене да стављамо ван снаге Одлуку Штрајкачког одбора о протесту заказаном за 29.09.2014. и штрајку заказаном за 30.09.2014. гидине.
Наш други захтев, обезбеђивање оптималног броја извршилаца у технологији, решаваћемо у наредном периоду кроз социјални дијалог. Захваљујемо се свим члановима и запосленима који су показали одлучност да узму учешће у протесту и штрајку као и СО Синдиката ПТТ "ГПЦ Београд", СО Синдиката "Независност" "Београд Центар" и СО Синдиката "Независност" "ГПЦ Београд" и централама Синдиката ПТТ и Синдиката "Независност" на подршци.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УЧЕШЋУ И ПОДРШЦИ У ПРОТЕСТИМА И ШТРАЈКАЧКИМ АКТИВНОСТИМА
24.09.2014.

Синдикат достављача ПТТ пошиљака "Поштар", Самостални синдикат поштанских радника и Синдикат "Солидарност" Поште Србије су упутили позив на заједничко деловање, поводом најављених протеста и штрајкачких активности репрезентативним синдикатима у Пошти Србије (Синдикату ПТТ Србије и Синдикату Независност).

Заједничко учешће у протестима и штрајкачким активностима потврдиле су СО Синдиката Независност "ГПЦ Београд", СО Синдиката Независност "Београд Центар" и СО Синдиката ПТТ "ГПЦ Београд".

Централа Синдиката ЈП ПТТ "Независност" је у потпуности подржала наше оправдане захтеве а централа Синдиката ПТТ Србије ће подржати протест заказан за 29.09.2014. године.

Захваљујемо се нашим синдикалним колегама на подршци и учешћу у најављеним активностима и апелујемо на све запослене без обзира на синдикалну припадност и ангажованост да преузму одговорност за одлучивање о својој судбини.

ИЗВЕШТАЈ СА СЕДНИЦЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА
22.09.2014.

На седници представника Синдиката достављача ПТТ пошиљка "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије упућен је позив председнику Синдиката ПТТ Србије Александру Павловићу, председнику Регије | Синдиката ПТТ Србије Будимир Милораду и председници Синдиката "Независност" Снежани Марковић на заједничко деловање и учешће у најављеном протесту и штрајку.

Полазећи од чињенице да се ради о интересу свих запослених неопходно је заједничко деловање и очекујемо позизиван одговор наших синдикалних колега.

Са седнице је упућен и позив директору Предузећа за одржавање радног састанка у циљу мирног решавања насталог спора на начин да се добију неопходне гаранције за исплату зараде из добити и обезбеђивање оптималног броја запослених у технологији а најкасније до 27.09.2014. године.

ОДРЖАНА XVI СЕДНИЦА РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА
17.09.2014.

Нa XVI седници Републичког одбора Самосталног синдиката поштанских радника одржаној 17.09.2014.године у Београду потврђене су Одлуке о одржавању протеста и штрајка у организацији Синдиката "ПОШТАР", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "СОЛИДАРНОСТ" због зарађене а неисплаћене зараде из добити.

Управо је главна тема седнице била исплата зараде из добити. У том делу седнице испред директора Предузећа учествовали су извршни директори Мирјана Лазаревић и др Михајло Јовановић. Извршни директори су истакли следеће: "Пословодство је на истој страни као и запослени по питању исплате зараде из добити. У том правцу се воде преговори са представницима Владе РС која као оснивач доноси коначну Одлуку. Очекујемо да ће на седници Надзорног одбора Предузећа 26.09.2014. године бити донета Одлука о исплати зараде из добити и надамо се да ће Влада РС прихватити Одлуку Надзорног одбора Предузећа". Предтавници синдиката су нагласили да неће одустати ни од протеста ни од штрајка све док не добију гаранције за исплату зараде из добити.

Представницима пословодства указано је и на низ других проблема као што су: лоши хигијенски услови у поштама, ниске зараде, недостатак кадрова, искоришћавање радно ангажованих преко омладинских задруга и на привремено повременим пословима.

ОБАВЕШТЕЊЕ
15.09.2014.

Представници Синдиката достављача ПТТ пошиљака "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије на заједничкој седници одржаној дана, 12.09.2014. године донели следеће

ОДЛУКЕ:

1. ОДЛУКУ О ОДРЖАВАЊУ ПРОТЕСТА ИСПРЕД СЕДИШТА ПРЕДУЗЕЋА, ТАКОВСКА 2, КОЈИ ЋЕ БИТИ ОРГАНИЗОВАН ДАНА 29.09.2014. ГОДИНИЕ СА ПОЧЕТКОМ У 14:30 ЧАСОВА.
  2. ОДЛУКУ О ШТРАЈКУ ПОЧЕВШИ ОД 30.09.2014. ГОДИНЕ ПА ДО ИСПУЊЕЊА ЗАХТЕВА.

НАШИ ЗАХТЕВИ СУ:
  1. ИСПЛАТА ЗАРАДЕ ИЗ ДОБИТИ ЗА 2013. ГОДИНУ.
  2. ОБЕЗБЕЂИВАЊЕ ОПТИМАЛНОГ БРОЈА ИЗВРШИЛАЦА У ТЕХНОЛОГИЈИ (ПОШТАРИ, ШАЛТЕРСКИ РАДНИЦИ, КУРИРИ...).

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ:

1. Врло ниске зараде запослених последњих 5 година драстично су пале у односу на трошкове живота. Одличан пословни резултат у 2013. години остварен ангажовањем свих запослених у Предузећу и великим делом је последица ниских зарада. Директор не пропушта скоро ни један јавни наступ а да не да изјаву о врло успешном пословању Поште Србије. Запослени који су највећим делом заслужни за тај успех су с правом незадовољни и питају се "а шта ми имамо од тога". Оно што имамо је парадоксална ситуација - што нам је Предузеће богатије радници су сиромашнији. Незадовољство запослених је велико а самим тим и мотивација за рад. Само добро плаћен радник је добар радник све друго је утопија.
  2. Опште је познато да запослени у технологији, а нарочито поштари не могу да користе годишње одморе него им се годишњи одмори претварају у слободне дане што Закон о раду не познаје. Радници на достави су принуђени да раде и викендом што није предвиђено распоредом рада а ни плаћено као прековремени рад иако је послодавац у обавези да то учини.
СВЕ ЗАВИСИ ОД НАС САМИХ. АКО НИСМО СПРЕМНИ ДА СЕ БОРИМО ДАНАС СУТРА ЋЕ БИТИ ГОРЕ И ЈОШ МНОГО ТЕЖЕ.

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>