ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Слобода за Небојшу
Поводом хапшења нашег колеге Небојше Вујачића председника синдикалне организације ССПР "Приштина", Самостални синдикат поштанских радника је упутио захтев мисији Еулекс-а за његово хитно ослобађање и давање могућности да са слободе докаже своју невиност.

Познавајући колегу Вујачића непријатно смо изненађени да је осумњичен за дела која му се стављају на терет с обзиром да се ради о узорном колеги и синдикалном активисти.

Истовремено позивамо надлежне државне органе да учине све како би се колега Вујачић што пре нашао на слободи.

Исплаћене солидарне помоћи за Април 2014.
15.04.2014.

ЗАХТЕВ ЗА ИСПЛАТУ ЗАРАДЕ ИЗ ДОБИТИ
04.04.2014.

Самостални синдикат поштанских радника је упутио директору Предузећа и председници Надзорног одбора захтев за исплату зараде из добити.

Исплаћене солидарне помоћи за Март 2014.
18.03.2014.

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ, КОЛИКО ЋЕ БИТИ И АКО ЋЕ БИТИ КАДА ЋЕ БИТИ...?
12.03.2014.

Надзорни одбор Поште Србије је 28.фебруара 2014. једногласно усвојио извештај о пословању предузећа за 2013. годину.

Остварена нето добит за 2013. износи 25,1 милион евра што представља 2,3 пута већу добит у односу на 2012. годину када је она износила 10,9 милиона евра. Одличан пословни резултат у 2013. години остварен је ангажовањем свих запослених у Предузећу а добрим делом је и последица политике ниских зарада. Имајући у виду чињеницу да је просечна исплаћена зарада из добити за 2012. износила 30.720 динара као и да је добит у 2013. години 2,3 пута већа логично је да и просечна зарада из добити за 2013. годину за толико буде већа односно око 70.656 динара. Нажалост то не можемо рећи са извесношћу јер је наш Колективни уговор такав да не гарантује исплату зараде из добити.

Самостални синдикат поштанских радника је на време предложио учесницима у колективном преговарању да се у Колективни уговор угради одредба која ће запосленима гарантовати исплату зараде из добити. Наш предлог није прихваћен од стране пословодства и репрезентативних синдиката нити је наишао на подршку код запослених па нам сада преостаје само да се надамо и нагађамо да ли ће бити, колико ће бити а ако ће бити када ће бити...?

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>