Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language


Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 316

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 317

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 318
САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA - САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA
ИСПЛАЋЕНЕ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ ЗА МАЈ 2017.
There are no translations available.

15.05.2017.
 
ПОЗИВ НА ПРВОМАЈСКИ ПРОТЕСТ
There are no translations available.

16.04.2017.

Поводом 1. маја-међународног дана рада, у организацији Савеза самосталних синдиката Србије и УГСНезависност“, одржаће се првомајски протест под слоганом „ВЕЋЕ ПЛАТЕ ЗА СВЕ У СРБИЈИ“ .

Скуп ће почети у 12:00 часова, на Тргу Николе Пашића, одакле ће бити организована протестна шетња до зграде Владе Србије.

Позивамо све наше чланове и запослене у „Пошти Србије“ да се традиционално окупимо 1. маја у 11:30 часова на платоу испред главне Поште у Таковској 2 и подржимо протест у организацији Синдиката ПТТ.

Након тога прикључићемо се великом протестном скупу на Тргу Николе Пашића.

 
ПРЕДЛОЗИ И ПОДРШКА ШТРАЈКАЧКИМ АКТИВНОСТИМА СИНДИКАТА ПТТ
There are no translations available.

18.04.2017.

Самостални синдикат поштанских радника искрено подржава штрајкачке активности Синдиката ПТТ као што их је подржао и на самом почетку. Захтеви упућени према Влади Србије и пословодству Предузећа суштински су идентични са нашим прошлогодишњим штрајкачким захтевима, реални су, остварљиви и од интереса су за све запослене.

На бази нашег искуства и у доброј намери желимо да вам дамо одређене предлоге и сугестије:

I

Уколико штрајк упозорења не резултира испуњењем захтева а вероватно неће, што се види из предложеног Споразума, предлажемо да урадите следеће:

1. Најавити и организовати штрајк у складу са Законом о штрајку.

Образложење: Незадовољство запослених са својим статусом је огромно и више него су спремни да узму учешће у штрајку. Штрајк организовати у РПЛЦ Београд, Нови Сад, Ниш, у неколико већих пошта у Београду и у главним поштама у унутрашњости. Дневно са 800-1000 запослених у штрајку, на технолошким пословима, успех штрајка је загарантован.

2. Првог дана штрајка организовати и протест испред Таковске.

II

Захтеве према Влади и пословодству Предузећа проширити и делимично изменити:

1. Враћање зараде на ниво пре 28.10.2014. године и увећање такве зараде за раст трошкова живота, за период октобар 2014.-март 2017.

Образложење: Због раста трошкова живота наше зараде су реално пале за најмање 20% и по први пут у 2015. години као и данас просечна зарада у Пошти Србије је испод републичког просека.

2. Пружање гаранција од стране Владине комисије да ће сви запослени који раде на одређено време на технолошким радним местима након две године добити статус запослених на неодређено време.

3. Измена Владине Уредбе о решавању стамбених потреба

Образложење: Уредба је дискриминаторска јер једнима дозвољава откуп станова док другима као што је то нпр. случај са запосленима у Пошти Србије то не допушта. Измена Уредбе треба да иде у правцу да запослени који су сада у закупу могу да пређу у откуп стана а да им се досадашњи закуп урачуна у откуп и да се смањи непримерено велика бодовна разлика између запослених у средњој стручној спреми у односу на запослене у високој стручној спреми и на руководећим радним местима.

4. Поштовање Закона и Колективног уговора за ЈП „Пошта Србије“- у потпуности подржавамо.

5. Поништавање Одлуке директорке предузећа о брисању слободних дана- решавање проблема слободних дана и начин коришћења годишњих одмора.

Образложење: У потпуности подржавамо овај захтев с тим да се у будућности забрани претварање годишњих одмора у слободне дане јер је то незаконито а и не постоји потреба с обзиром да се други део годишњег одмора може користити из више делова.

6. Ангажовање потребног броја извршилаца и средстава за рад на технолошким радним местима- у потпуности подржавамо.

7. Забрана запошљавања по основу ППП на систематизованим радним местима.

Образложење: Услови живота и рада запослених на ППП су тешки због дискриминације јер примају дупло мање зараде за исти посао на систематизованим радним местима од запослених у радном односу, немају право на слободу удруживања, колективног преговарања, годишње одморе и сл. Уместо на ППП запошљавати на одређено време.

8. Поштовање законских норми и процедура у доношењу пословних одлука- у потпуности подржавамо.

9. Смена в.д. директора ЈП „Поште Србије“, Мире Петровић и избор в.д. директора из редова запослених у складу са законом.

10. Смена или оставка представника запослених у Надзорном одбору Горана Ђерића.

Образложење: Недопустиво је и ван здравог разума да члан пословодства заступа интересе запослених. Директор Ђерић данас заступа интересе пословодства као што их је заступао и прошле године када је Самостални синдикат поштанских радника организовао штрајк.

Поштоване колеге наши предлози и сугестије су добронамерни а на вама је као организаторима протестних и штрајкачких активности је да их делимично или у потпуности прихватите или одбаците. Уколико сматрате да је наше ангажовање потребно и целисходно ми вам стојимо на располагању.

 
ИСПЛАЋЕНЕ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ ЗА АПРИЛ 2017.
There are no translations available.

13.04.2017.
 
Извештај о материјално-финансијском пословању синдиката за 2016. годину
There are no translations available.

11.04.2017.

Након извршеног надзора и усвајања од стране Главног одбора, Самостални синдикат поштанских радника доставља на увид чланству и јавности Извештај о материјално-финансијском пословању за 2016. годину у складу са начелом јавности у раду Синдиката.

Документ у целости можете преузети овде.
 
ПОДРШКА ШТРАЈКУ УПОЗОРЕЊА
There are no translations available.

28.03.2017.

 

Самостални синдикат поштанских радника позива све своје чланове и запослене да узму активно учешће у штрајку упозорења у организацији Синдиката ПТТ Србије  који ће се одржати дана 29.03.2017. године у периоду од 11:59 до 12:59 часова.

Интереси су нам заједнички и недељиви.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>