Исплаћене солидарне помоћи за Децембар 2014.
15.12.2014.

ОДРЖАН ПРОТЕСТ
08.12.2014.
У организацији Синдиката достављача ПТТ пошиљка "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије одржан је протест запослених испред Таковске 2.
Непосредно пре протеста добили смо обавештење од директора Предузећа да ће исплата зараде из добити бити реализована у уторак, 09.12.2014. године чиме је наш први захтев у потпуности испуњен.
Што се тиче другог захтева "Уградња одредбе кроз Анекс Колективног уговора којом ће исплата зараде из добити бити гарантована (најмање 25% од добити а најкасније до јуна месеца текуће године за предходну годину)" добили смо уверење да ће се о њему разговарати у року не дужем од седам дана.
Уколико се не постигне договор којим би се кроз Колективни уговор регулисала сигурност исплате зараде из добити наставићемо са свим облицима синдикалне борбе укључујући и штрајк а према Влади Републике Србије упутићемо захтев за изузимање из Закона о смањењу зарада.
Сви наши захтеви су реални, остварљиви и од заједничког интреса а за њихову реализацију је потребна подршка свих запослених.
Захваљујемо се свим колегиницама и колегама који су учествовали у протесту или су га подржали на било који начин.

ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ
05.12.2014.
У организацији Синдиката достављача ПТТ пошиљка "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије у понедељак 08.12.2014. година са почетком у 14:00 часова испред Таковске 2, одржаће се протест запослених.

НАШИ ЗАХТЕВИ СУ:
  1. ИСПЛАТА ЗАРАДЕ ИЗ ДОБИТИ ЗА 2013. ГОДИНУ.
  2. УГРАДЊА ОДРЕДБЕ КРОЗ АНЕКС КОЛЕКТИВНОГ УГОВОРА КОЈОМ ЋЕ ИСПЛАТА ЗАРАДЕ ИЗ ДОБИТИ БИТИ ГАРАНТОВАНА (НАЈМАЊЕ 25% ОД ДОБИТИ А НАЈКАСНИЈЕ ДО ЈУНА МЕСЕЦА ТЕКУЋЕ ГОДИНЕ ЗА ПРЕДХОДНУ ГОДИНУ).
Позивамо све синдикате и све запослене без обзира на синдикалну припадност и ангажованост да дођу у што већем броју јер онолико колико нас има толико ће нас и поштовати.

ДОСТА НАМ ЈЕ ЧЕКАЊА И ОБЕЋАЊА ХОЋЕМО ОНО ШТО СМО ЗАРАДИЛИ.

ИЗВЕШТАЈ СА XVII СЕДНИЦЕ РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА СИНДИКАТА
25.11.2014.

У понедељак 24.11.2014. године одржан је састанак чланова Републичког одбора синдиката са представницима пословодства, извршним директором Мирјаном Лазаревић и извршним директором др Михаилом Јовановићем. Разговарало се о више тема:
  1. Чланови пословодства су истакли да ће сигурно бити исплаћена зарада из добити али да не могу лицирати са датумима. На питање зашто Влада РС до сада није дала сагласност на исплату зараде из добити преставници пословодства су одговорили да то треба сагледати и у контексту скорашњег боравка ММФ-а у Србији.
  2. Према речима чланова пословодства умањење зарада ће се односити само на основну зараду што значи да се неће односити на део зараде по основу топлог оброка, регреса, минулог рада и осталих увећања зараде. Зарада ће се и у будуће исплаћивати из два дела. Исплата позајмице се не доводи у питање.
  3. У 2015. години на снагу ће ступити нова организациона шема Предузећа која ће имати за циљ укрупњавање радних јединица по технолошко-територијалном принципу и дирекција и самосталних сектора по сродности. Смањиће се број директорa са садашњих око 110 на око 40, смањиће се број служби за око једну трећину а самим тим и број руководиоца и уопште администрација која ће попуњавати места у технологији. На пример у неким случајевима ће се формирати од четири радне јединице једнa радна јединица са једним директором, једном службом за економске послове, правне послове...
  4. На постављено питање о технолошком вишку представници пословодства су истакли да неће бити отпуштања него ће се број запослених смањивати природним одливом. У овој години се очекује повећан природни одлив запослених (око 450) док се у наредној години очекује одлазак по овом основу око 300 запослених. Број запослених по уговору за обављање привремено-повремених послова у наредној години биће смањен за око 25%. Поводом саопштења појединих синдиката да њихови чланови неће бити проглашени технолошким вишком као синдикат одговорно тврдимо да је то ортодоксна лаж. Чланство у синдикату никада није било нити може бити критеријум за технолошки вишак кога нeће ни бити.
У наставку седнице чланови Републичког одбора синдиката донели су одлуку да позову све синдикате у Пошти Србије на заједничко деловање са циљем да се запослени у Пошти Србије изузму из Закона о смањењу зарада.

Исплаћене солидарне помоћи за Новембар 2014.
14.11.2014.

Исплаћене солидарне помоћи за Октобар 2014.
16.10.2014.

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>