Joom!Fish config error: Default language is inactive!

Please check configuration, try to use first active language

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 316

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 317

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home1/vrs367bt/public_html/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 318
САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA - САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA
КРЕТАЊЕ ПРОСЕЧНЕ НЕТО ЗАРАДЕ

КРЕТАЊЕ ПРОСЕЧНЕ НЕТО ЗАРАДЕ У

РЕПУБЛИЦИ И ПОШТИ СРБИЈЕ 2003.-2016.

Година

374,4

348,9

314,0

У последњих четрнаест година и поред одличних резултата пословања, пре свега нето добити, просечна зарада у „Пошти Србије“ је у 2015. и 2016. години испод републичког просека са тенденцијом даљег пада. Паметном доста.

ИСПЛАЋЕНЕ СОЛИДАРНЕ ПОМОЋИ ЗА МАРТ 2017.

16.03.2017.

ПРОТЕСТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА

11.03.2017.

Протест одржан испред зграде Владе Републике Србије у организацији Конфедерације слободних синдиката и Синдиката ПТТ по нашем виђењу показао је следеће:
· Око 90% учесника протеста били су запослени из „Поште Србије“. То говори да је ситуација у погледу зарада, радно-правног статуса запослених, кадровских решења и социјалног дијалога најалармантнија у „Пошти Србије“ и зато се требамо окренути себи.
· Сви синдикати који делују у Пошти су подржали протест и у њему активно учествовали изузев Синдиката „Независност“.
· Захтеви упућени Влади и пословодству Поште су реални, остварљиви и искључиво су социјалне природе.
· Сама најава протеста направила је помак у смислу одобравања запошљавања одређеног броја извршилаца (?) у стални радни однос. Надамо се да ће у стални радни однос бити запослени радници са најдужим стажом на одређено време односно да та квота (?) неће бити коришћена за запошљавање у стални радни однос кадрова изван система.

Користимо ову прилику да се захвалимо Синдикату ПТТ Србије што је пренео коректну информацију о подршци нашег Синдиката протесту и сматрамо да би требало предузети следеће кораке:
· Са истим, сличним или проширеним захтевима под хитно, у складу са законом, организовати протест испред седишта Предузећа и Владе РС.
· Истовремено са најавом протеста, у складу са законом, најавити и штрајк за случај да протест не буде довољна и јасна порука пословодству и Влади РС.

Не треба чекати због председничких избора јер они немају никакве везе са искључиво социјалним захтевима синдиката. Не освртати се на изјаве политичких личности из руководства Предузећа да активности синдиката имају политичку позадину. Они су најмање позвани да тако нешто кажу.
Самостални синдикат поштанских радника спреман је да се максимално ангажује и активно учествује у остварењу заједничког циља- право на достојанство поштанског радника.

ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ

09.03.2017.

Самостални синдикат поштанских радника позива све своје чланове и запослене да узму учешће у протесту 11.03.2017. године са почетком у 11:30 часова, Таковска 2 у организацији Синдиката ПТТ Србије и КСС.

Захтеви упућени према Влади Србије и пословодству Предузећа су суштински идентични са нашим прошлогодишњим штрајкачким захтевима, од интереса су за све запослене и зато имају нашу пуну подршку.

Набројаћемо само неке од разлога због чега више нико не сме да ћути:

* Трошкови живота су све већи а зараде све мање. Што је Предузеће успешније радник је све сиромашнији.

* Отпуштају се запослени који су годинама радили у систему на одређено време а примају се на неодређено време у дирекцијама и на директорска места партијски кадрови изван система. Запошљавају се и пензионери са „масним“ пензијама на радна места са још већим платама. Најбољи пример за нашу тврдњу је господин Ђукић Владан пензионисани авијатичар, одборник ПУПС-а у Скупштини града и специјални саветник у Пошти. Пензија 75.000 динара, плата без стимулације 171.811,13 динара, одборнички додатак 17.960 динара. Месечни просек 264.771,13 динара а просечна плата поштанског радника 38.000 динара.

* Склањају се стручни кадрови који су годинама у систему а постављају подобни.

* Запосленима се ускраћује једно од основних права- право на годишњи одмор.

* Гуше се синдикалне слободе а социјални дијалог скоро и да не постоји.

* Запослени на ППП максимално се експлоатишу.

* Не набављају се основна средства за рад а потписују се у еврима вишемилионски уговори за ретрансмисију ТВ канала...

ИЗВЕШТАЈ СА IX СЕДНИЦЕ ГЛАВHОГ ОДБОРА

01.03.2017.

У складу са процедурама на време смо заказали одржавање IX седнице Главног одбора и позвали в.д. директорку са сарадницима да учествују у раду и пружи одговоре на следећа питања:

1. 1. Зараде запослених у 2017. години.
  2. 2. Радно-правни статус запослених (годишњи одмори, запослени на одређено време, ППП...).
  3. 3. Обезбеђивање оптималног броја извршилаца у технолошком делу.

Не само да нису дошли на седницу и удостојили нас као представнике запослених одговора на постављена питања него је в.д. директорка покушала да онемогући одржавање седнице забраном коришћења сале за састанаке. Тек кад смо ставили до знања њеним сарадницима да ће чланови Главног одбора доћи и одржати седницу у Таковској сагласност је одмах добијена.

Ово је први пут за 11 година постојања Синдиката да нам се на овакав начин онемогући синдикално деловање, као у стара добра времена деведесетих. Све је присутније шиканирање синдиката и синдикалних активиста који с правом критикују и указују на тежак материјални и радно-правни статус запослених, штетне потезе пословодства и лошу кадровску политику.

Седницу смо одржали у просторији синдиката у „интимној атмосфери“ с обзиром на величину просторије и донели следеће Одлуке:

1. 1. Да подржимо и узмемо активно учешће у протесту 11.03.2017 године са почетком у 12:00 часова испред Владе РС у организацији Конфедерације слободних синдиката.
  2. 2. Да због обезвређених зарада, положаја запослених на одређено време, све мањег броја извршилаца у технологији и све веће обесправљености поштанског радника, датум наших штрајкачких активности ускладимо са најавом штрајкачких активности репрезентативног синдиката.

Од високих функционера Синдиката ПТТ добили смо информацију да ће у току марта покренути штрајкачке активности према послодавцу уколико се не крене са решавањем наведених проблема.

С обзиром да су нам циљеви исти и да репрезентативни синдикати имају већу обавезу због поверења које уживају код запослених сачекаћемо њихову Одлуку и активно учествовати.

Уколико у скорије време таква Одлука изостане ми смо већ донели Одлуку за предузимање свих мера синдикалне борбе у складу са позитивним законским прописима наше отаџбине.

ЗАРАДЕ И КАДРОВИ У 2017. ГОДИНИ

23.02.2017.

Програмом пословања ЈП „Пошта Србије“ за 2017. годину који је усвојен од стране Владе Републике Србије зараде остају на истом нивоу, односно за очекивати је њихово додатно обезвређивање због раста трошкова живота.
У радни однос на неодређено време биће примљено 70 запослених од чега 50 новозапослених.
Број запослених на одређено време на дан 31.12.2016. године износио је 1327. Планирано је да број запослених на одређено време на дан 31.12.2017. године износи 1595. У 2017. години предвиђено је запошљавање нових 359 извршилаца на одређено време.
По различитим основама Пошту ће у 2017. години напустити 300 запослених на неодређено и 91 запослени на одређено време.
Програмом пословања није предвиђен социјални програм за стимулативни одлазак из Предузећа.

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>