Joom!Fish config error: Default language is inactive!

Please check configuration, try to use first active language

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 316

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 317

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php:301) in /home4/hgfdsa21/sindikatposte.rs/plugins/system/jfrouter.php on line 318
САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA - САМОСТАЛНИ СИНДИКАТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА - SAMOSTALNI SINDIKAT POŠTANSKIH RADNIKA
САОПШТЕЊЕ СА ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА

18.11.2017.

Данас 18. новембра одржана је седница Штрајкачког одбора у чијем раду су учествовали запослени који су незаконито суспендовани као и активисти Синдиката.

На седници су доминирале три тачке дневног реда: суспензије, организовање протеста и штрајк.

Донете Одлуке везано за Упозорења и суспензије:

1. Сви запослени који су добили Упозорења и/или суспензије фотокопије Решења о суспензији или Упозорења доставити Самосталном синдикату поштанских радника или Синдикату Солидарност Поште Србије ради предузимања правне заштите.

2. Отворићемо динарски и девизни рачун за помоћ суспендованим колегиницама и колегама који ћемо објавити у наредних неколико дана. Располагање рачуном имаће председници Самосталног синдиката поштанских радника, Синдиката Солидарност Поште Србије и најмање четворо суспендованих запослених. Транспарентност овог рачуна биће доступна свима а нарочито уплатиоцима.

3. Због основане сумње да је в.д. директорка Мира Петровић извршила више кривичних дела у вези са пословањем ЈП „Пошта Србије“ и суспензијама запослених Основном јавном тужилаштву у Београду поднећемо кривичну пријаву.

4. Преко Савеза самосталних синдиката Србије, као чланице међународних синдикалних организација, тортура над запосленима у „Пошти Србије“ биће интернационализована.

Донете Одлуке везане за протест:

1. Окупљање учесника протеста је у понедељак, 20. новембра на окретници аутобуса 18 и 83 у Земуну, Бачка улица, са почетком у 19:30 часова одакле крећемо организовано ка Главном поштанском центру.

2. Захтевамо повлачење Упозорења, суспензија и престанак застрашивања радника отказима као и усвајање свих захтева због којих смо започели протест.

3. Позивамо све запослене у „Пошти Србије“, синдикате, организације блиске свету рада и грађане да дођу на протест јер је Пошта опште добро свих грађана Србије и не сме бити власништво ниједне партије.

4. Забрањено је истицање политичких обележја.

Донете Одлуке везане за штрајк:

1. Најављени штрајк ће започети 21. новембра са почетком у 07:00 часова у складу са законом. Детаљна упутства за спровођење штрајка биће прослеђена свим Поштама и биће објављена на нашем порталу.

2. Паралелно са штрајком од среде 22. новембра са почетком у 17:00 часова кренуће протестне шетње од Таковске 2 преко Бранковог моста до Ушћа и назад.

Учесници скупа су упознати да директорка Радне јединице „Земун“ Весна Ђорђевић у садејству са претставницима репрезентативних синдиката врши застрашивање запослених претећи им отказима.

На састанку је постигнут договор да се паралелно са штрајком у Радној јединици „Земун“ предузму нама познате активности и све неопходне мере према директорки и свима онима који сеју страх међу запосленима у „Пошти Србије“.

ПОЗИВ НА САСТАНАК 17.11.2017.
There are no translations available.

Самостални синдикат поштанских радника и Синдикат „Солидарност“ Поште Србије позивају на састанак све запослене који су учествовали у окупљањима испред ГПЦ-а и оне који су добили Решење о суспензији са радног места да дођу да се договоримо око предузимања даљих активности.

Дневни ред:

1. СУСПЕНЗИЈЕ

2. ПРОТЕСТ

3. ШТРАЈК

САСТАНАК ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ДАНА 18. НОВЕМБРА СА ПОЧЕТКОМ У 09:30 ЧАСОВА, ЗГРАДА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА БРОЈ 5, САЛА НА 2. СПРАТУ (КАМЕНА САЛА).

САОПШТЕЊЕ 16.11.2017.
There are no translations available.

Поводом незаконитих Решења о суспензији запослених које се уручују ових дана и Упозорења о отказу уговора о раду представника синдиката, обавештавамо вас да је Савез самосталних синдиката Србије, чији смо ми чланови, упутио допис председници Владе и Републичком инспекторату рада.

Данас су наше колегинице и колеге у београдским поштама Миријево, Коњарник и Душановац у знак солидарности са колегама који су суспендовани обуставили рад на сат времена. Одзив на солидарну обуставу рада био масовнији да поједини управници не опструишу истицање наших саопштења. Према нашим информацијама има директора који прете отказима а у неким радним јединицама то чине заједно са представницима репрезентативних синдиката. Не могу нас заплашити нити све суспендовати. Ово је само један од начина да станемо на пут терору над поштанским радницима.

ЗА 20. НОВЕМБАР СА ПОЧЕТКОМ У 19:30 ЧАСОВА ПОНОВО СМО ЗАКАЗАЛИ ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ ИСПРЕД ГПЦ-А У ЗЕМУНУ.

ПОЗИВАМО СВЕ ПОШТАНСКЕ РАДНИКЕ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ ДА СУТРА 17. НОВЕМБРА СА ПОЧЕТКОМ РАДНОГ ВРЕМЕНА У ЗНАК СОЛИДАРНОСТИ ПОСТУПЕ ПО СВОЈОЈ САВЕСТИ.

БУДИМО СОЛИДАРНИ СА ОНИМА КОЈИ СУ СЕ БОРИЛИ ЗА ИСТЕ ЦИЉЕВЕ СА ВАМА И/ИЛИ ЗА ВАС.

Дописи

Позив на солидарност
There are no translations available.

Поводом најновијих дешавања у Пошти Србије везаних за незаконите суспензије запослених и представника синдиката одржана је конференција за медије у Савезу Самосталних Синдиката Србије.

Истакнуто је да су актуелна решења о суспензијама запослених у Предузећу преседан и покушај застрашивања запослених. Такође, доношење решења о суспензији представницима синдиката су очигледан покушај гушења синдикалног деловања због чега ћемо поднети кривичне пријаве против одговорних лица.

Поред већ постојећих захтева поново је акценат стављен на смену госпође Петровић због терора који спроводи над запосленима и хитно укидање незаконитих решења о суспензијама.

Представници синдиката захтевају од Буџетске инспекције, Државне ревизорске институције и других надлежних државних органа да изврши проверу пословања Предузећа и саопшти јавности резултате везане за спорне уговоре.

Према нашим сазнањима припремљено је више стотина решења о суспензији и сви ви којима уруче решења копију истог проследите Самосталном Синдикату Поштанских Радника ради преузимања одговарајућих правних радњи.

Наше колеге поштари из Новог Сада, у знак солидарности са колегама који су суспендовани, су обуставили рад и остали на радним местима. Позивамо све колегинице и колеге у Пошти Србије да то исто учине 16.11.2017. са почетком радног времена.

Ако ћутиш ти си следећи!

УГРОЖЕНА ЉУДСКА И РАДНИЧКА ПРАВА 14.11.2017.
There are no translations available.

Решења о суспензији за више десетина запослених зато што су мирним путем на јавној површини у своје слободно време исказивали своје незадовољство, представља једно од најгрубљих кршења људских и радничких права. Мислили смо да је опредељење ове земље пут ка Европи, али терор над запосленима госпође Петровић више подсећа на пут ка Северној Кореји.

На овај начин госпођа Петровић преко својих директора покушава да застраши запослене да одустану од борбе за своја радничка и људска права, сачува своју позицију и позицију њених омиљених синдиката.

Директори радних јединица који чине ова незаконита дела нису ни свесни да чине кривично дело за које је запрећена казна од три месеца до годину дана, због забране синдикалног деловања и организовања.

Тим поводом синдикат је предузео следеће мере:

1. Упућен је захтев председници Владе за хитну смену госпође Петровић.

2. Дана 15.11.2017. у Савезу самосталних синдиката Србије са почетком у 13:00 часова биће одржана конференција за медије.

3. Правна Служба Савеза самосталних синдиката Србије предузеће све неопходне мере ради заштите запослених.

4. Одржаћемо велики протест дана 20. новембра са почетком у 19:30 часова испред Главног поштанског центра у Земуну, дан пре почетка најављеног штрајка.

Поштоване колегинице и колеге, уколико добијете Решење о суспензији слободно га преузмите, обавезно обавестите Синдикат, идите кући и лепо се одморите, све ће бити убрзо решено и надокнађено.

Позивамо вас да са Решењима обавезно присуствијете заказаној конференцији за медије.

Овим потезом госпођа Петровић и директори радних јединица који су по њеном налогу издали Решења дефинитивно су пуцали себи у колено.

Захтев

ДОЂИТЕ ДА СЕ ДОГОВОРИМО 14.11.2017.
There are no translations available.

Самостални синдикат поштанских радника и Синдикат „Солидарност“ Поште Србије позивају на састанак све запослене који су учествовали у окупљањима испред ГПЦ-а а нарочито запослене који су данима и ноћима дежурали, да се договоримо око предузимања даљих активности.

Не желимо сами да одлучујемо, заједно смо се борили и заједно морамо донети Одлуке.

САСТАНАК ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ДАНАС 14. НОВЕМБРА СА ПОЧЕТКОМ У 17 ЧАСОВА, ЗГРАДА САВЕЗА САМОСТАЛНИХ СИНДИКАТА СРБИЈЕ НА ТРГУ НИКОЛЕ ПАШИЋА УЛАЗ ИЗ ДЕЧАНСКЕ 14, САЛА НА 5. СПРАТУ.

<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>