ЗАХТЕВ ЗА ИЗМЕНУ ВЛАДИНЕ УРЕДБЕ
19.01.2015.
Запослени и бивши запослени у Телекому и Пошти Србије као носиоци права на бесплатне акције у овом тренутку су значајно оштећени. Разлог томе је Уредба Владе РС из 2008. године којом се радни стаж запосленима као основ за поделу бесплатних акција рачуна закључно са 31.05.2008. године. Запослени који су наставили и даље са радом у тим предузећима до данашњег дана а имају мање од 35 година радног стажа у овом тренутку су оштећени за око 530 акција.
Тим поводом Самостални синдикат поштанских радника упутио је Министарству финансија захтев за измену и допуну Уредбе из 2008. о поступку евиденције запослених и бивших запослених који имају право на пренос акција без накнаде.
Позивамо запослене да кроз подршку синдикату подрже овај захтев који се тиче свих нас.
Допис можете преузети овде.

Исплаћене солидарне помоћи за Јануар 2015.

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДЛУЦИ НАДЗОРНОГ ОДБОРА ТЕЛЕКОМА
08.01.2015.
Надзорни одбор "Телекома Србија" донео је Одлуку којом се одобрава исплата привремене дивиденде (међудивиденде) акционарима у бруто износу од 13,08 динара по акцији.
Тачан датум исплате привремене дивиденде (међудивиденде) биће накнадно одређен.

Срећна Нова 2015. година

Исплаћене солидарне помоћи за Децембар 2014.
15.12.2014.

ОДРЖАН ПРОТЕСТ
08.12.2014.
У организацији Синдиката достављача ПТТ пошиљка "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије одржан је протест запослених испред Таковске 2.
Непосредно пре протеста добили смо обавештење од директора Предузећа да ће исплата зараде из добити бити реализована у уторак, 09.12.2014. године чиме је наш први захтев у потпуности испуњен.
Што се тиче другог захтева "Уградња одредбе кроз Анекс Колективног уговора којом ће исплата зараде из добити бити гарантована (најмање 25% од добити а најкасније до јуна месеца текуће године за предходну годину)" добили смо уверење да ће се о њему разговарати у року не дужем од седам дана.
Уколико се не постигне договор којим би се кроз Колективни уговор регулисала сигурност исплате зараде из добити наставићемо са свим облицима синдикалне борбе укључујући и штрајк а према Влади Републике Србије упутићемо захтев за изузимање из Закона о смањењу зарада.
Сви наши захтеви су реални, остварљиви и од заједничког интреса а за њихову реализацију је потребна подршка свих запослених.
Захваљујемо се свим колегиницама и колегама који су учествовали у протесту или су га подржали на било који начин.

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>