Исплаћене солидарне помоћи за Новембар 2014.
14.11.2014.

Исплаћене солидарне помоћи за Октобар 2014.
16.10.2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ Array Штампа Array
26.09.2014.
Најављени протест и штрајк у организацији Синдиката "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије дао је резултате.
Надзорни одбор Предузећа је на седници одржаној 26.09.2014. године донео Одлуку о расподели добити по принципу 25% запосленима 75% буџету Републике Србије. Просечна исплата по запосленом износиће око 36.000 динара и извршиће се након добијања сагласности Владе Републике Србије а очекујемо да се то деси у што краћем року.
С обзиром да је један од наших кључних захтева био доношење Одлуке о исплати зараде из добити обавештавамо чланство и запослене да стављамо ван снаге Одлуку Штрајкачког одбора о протесту заказаном за 29.09.2014. и штрајку заказаном за 30.09.2014. гидине.
Наш други захтев, обезбеђивање оптималног броја извршилаца у технологији, решаваћемо у наредном периоду кроз социјални дијалог. Захваљујемо се свим члановима и запосленима који су показали одлучност да узму учешће у протесту и штрајку као и СО Синдиката ПТТ "ГПЦ Београд", СО Синдиката "Независност" "Београд Центар" и СО Синдиката "Независност" "ГПЦ Београд" и централама Синдиката ПТТ и Синдиката "Независност" на подршци.

ОБАВЕШТЕЊЕ О УЧЕШЋУ И ПОДРШЦИ У ПРОТЕСТИМА И ШТРАЈКАЧКИМ АКТИВНОСТИМА
24.09.2014.

Синдикат достављача ПТТ пошиљака "Поштар", Самостални синдикат поштанских радника и Синдикат "Солидарност" Поште Србије су упутили позив на заједничко деловање, поводом најављених протеста и штрајкачких активности репрезентативним синдикатима у Пошти Србије (Синдикату ПТТ Србије и Синдикату Независност).

Заједничко учешће у протестима и штрајкачким активностима потврдиле су СО Синдиката Независност "ГПЦ Београд", СО Синдиката Независност "Београд Центар" и СО Синдиката ПТТ "ГПЦ Београд".

Централа Синдиката ЈП ПТТ "Независност" је у потпуности подржала наше оправдане захтеве а централа Синдиката ПТТ Србије ће подржати протест заказан за 29.09.2014. године.

Захваљујемо се нашим синдикалним колегама на подршци и учешћу у најављеним активностима и апелујемо на све запослене без обзира на синдикалну припадност и ангажованост да преузму одговорност за одлучивање о својој судбини.

ИЗВЕШТАЈ СА СЕДНИЦЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА
22.09.2014.

На седници представника Синдиката достављача ПТТ пошиљка "Поштар", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "Солидарност" Поште Србије упућен је позив председнику Синдиката ПТТ Србије Александру Павловићу, председнику Регије | Синдиката ПТТ Србије Будимир Милораду и председници Синдиката "Независност" Снежани Марковић на заједничко деловање и учешће у најављеном протесту и штрајку.

Полазећи од чињенице да се ради о интересу свих запослених неопходно је заједничко деловање и очекујемо позизиван одговор наших синдикалних колега.

Са седнице је упућен и позив директору Предузећа за одржавање радног састанка у циљу мирног решавања насталог спора на начин да се добију неопходне гаранције за исплату зараде из добити и обезбеђивање оптималног броја запослених у технологији а најкасније до 27.09.2014. године.

ОДРЖАНА XVI СЕДНИЦА РЕПУБЛИЧКОГ ОДБОРА
17.09.2014.

Нa XVI седници Републичког одбора Самосталног синдиката поштанских радника одржаној 17.09.2014.године у Београду потврђене су Одлуке о одржавању протеста и штрајка у организацији Синдиката "ПОШТАР", Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката "СОЛИДАРНОСТ" због зарађене а неисплаћене зараде из добити.

Управо је главна тема седнице била исплата зараде из добити. У том делу седнице испред директора Предузећа учествовали су извршни директори Мирјана Лазаревић и др Михајло Јовановић. Извршни директори су истакли следеће: "Пословодство је на истој страни као и запослени по питању исплате зараде из добити. У том правцу се воде преговори са представницима Владе РС која као оснивач доноси коначну Одлуку. Очекујемо да ће на седници Надзорног одбора Предузећа 26.09.2014. године бити донета Одлука о исплати зараде из добити и надамо се да ће Влада РС прихватити Одлуку Надзорног одбора Предузећа". Предтавници синдиката су нагласили да неће одустати ни од протеста ни од штрајка све док не добију гаранције за исплату зараде из добити.

Представницима пословодства указано је и на низ других проблема као што су: лоши хигијенски услови у поштама, ниске зараде, недостатак кадрова, искоришћавање радно ангажованих преко омладинских задруга и на привремено повременим пословима.

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>