ЗРЕЊАНИН СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РЕСПЕКТ

ЗРЕЊАНИН СИНДИКАЛНА ОРГАНИЗАЦИЈА ЗА РЕСПЕКТ

Када смо упркос забрани крајем маја испред поште у Зрењанину одржали састанак са запосленима нисмо ни слутили да ћемо формирати тако снажну синдикалну организацију. Поред извештаја о нашим најбитнијим активностима и презентације програма синдиката, додатни мотив запосленима да постану чланови у великој мери је допринела и забрана одржавања састанка у објекту поште. Што је притисак већи отпор је снажнији. Зрењанинци су храброст и одлучност показали и доказали кад је било најпотребније. У мартовској обустави рада међу првима и реткима су у потпуности стали уз запослене из „РПЛЦ“ Београд.

Данас синдикална организација Зрењанин броји 80 чланова што је пре свега заслуга нашег главног повереника Јадранке Станков. Захваљујући угледу који колегиница Јадранка ужива међу запосленима, ангажовању и синдикалном знању успела је само у неколико месеци да створи синдикалну организацију за респект. Поверење које нам је указано од стране запослених мора се оправдати кроз решавање како појединачних тако и колективних проблема са којима се свакодневно сусрећу. У том смислу већ смо направили први корак и крајем августа на састанку са директором РРЈ „Суботица, Зрењанин, Сомбор, Кикинда“ Јадранка је отворено говорила о проблемима и стању у ПЈ „Зрењанин“.

Ускоро очекујемо регистрацију синдикалне организације „Зрењанин“ од Министарства рада а избори на нивоу синдикалне организације биће одржани до 20. децембра када ће се формирати и Одбор синдикалне организације.

Што смо бројнији то смо јачи и утицајнији.