ИЗВЕШТАЈ О АКТИВНОСТИМА СИНДИКАТА У СОМБОРУ

ИЗВЕШТАЈ О АКТИВНОСТИМА СИНДИКАТА У СОМБОРУ

Делегација Синдиката у саставу Љубица Дукић, Новак Ћућула, Александар Илић и Зоран Павловић на позив председника СО ССПР „Сомбор“ Лазић Зорана и председника ГВ ССС Сомбор Зорана Пурића, била је у посети Сомбору. Том приликом узели смо учешће у више активности.

У циљу развоја и унапређења социјалног дијалога имали смо разговор са помоћником директора Лазаров Георгием и руководиоцем Службе за поштанску мрежу Бурнаћ Винком. Заједнички смо констатовали да су највећи проблеми у Пошти ниске зараде које за последицу имају недостатак оптималног броја извршилаца пре свега на технолошким радним местима. Такође велики проблем је са запосленима којима истиче две године рада на одређено време а не примају се у радни однос на неодређено време чиме се губе већ обучени и квалитетни кадрови.

По завршеном састанку са представницима руководства ПЈ „Сомбор“ узели смо учешће на свечаној академији поводом 116 година постојања Савеза самосталних синдиката Србије.

У 14 часова одржали смо састанак са запосленима, информисали их о актуелним дешавањима како у Пошти Србије тако и у Синдикату. Највише интересовања било је везано за материјални положај запослених, непоштовања Закона о раду, Колективног уговора и аката Предузећа које се односе на стимулације, радно време, прековремени рад и недостатак извршиоца. Тим поводом један број запослених како би остварио своја права био је принуђен да покрене тужбе против Предузећа.

Запосленима смо предочили да сви наши чланови могу да добију бесплатну правну помоћ у местима где су седишта РРЈ, РЈ и ПЈ преко Савеза самосталних синдиката Србије а поред тога за потребе Синдиката ангажовали смо и адвокатску канцеларију Ивошевић.