ИЗВЕШТАЈ СА XVII СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

ИЗВЕШТАЈ СА XVII СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

На XVII седници Главног одбора, након исцрпног образложења председнице Статутарног одбора Наташе Дејановић Данчетовић, извршена је верификација Измена и допуна Статута на основу мишљења и става Статутарног одбора и Стручне службе СССС.

Детаљан извештај о раду и активностима Синдиката између две седнице поднео је председник Павловић. У склопу извештаја нарочито је стављен акценат на следеће активности Синдиката:

– Покретање поступка пред Повереником за заштиту равноправности против ЈП „Пошта Србије“ због дискриминације по основу синдикалне припадности.

– Организовање протеста 20. фебруара поводом нашег захтева упућеном Влади РС за исплату једнократне помоћи у износу од 50.000 динара.

– Споразум о социјалном партнерству и учешће у грађанским протестима на основу Одлуке Главног одбора.

– Упознавање шире јавности са актуелним и никад горим стањем у Пошти, учешћем председника у емисији „Дан уживо“ на ТВ Н1.

– Подршка и учешће у обустави рада у организацији запослених на ГПЦ Београд.

– Подршка и предлози преговарачком тиму запослених.

– Медијско блаћење председника Синдиката од стране ЈП „Пошта Србије“, „Пинка“ и „Српског Телеграфа“ и подношење тужби против истих.

– Одржавање састанка у Јагодини са запосленима као и учешће на седници СО „Београдски Венац“ упркос забрани од стране Кабинета директора.

– Учешће председника Синдиката 04. маја у Паризу на оснивачкој Скупштини „Комитета за коресподенцију“ на позив Независне радничке странке Француске.

У склопу извештаја о раду секретар Синдиката Александар Илић поред писаног поднео је и усмени извештај о свом раду и активностима у Синдикату за први квартал.

Дарко Цветковић је испред Надзорног одбора поднео извештај о материјално-финансијском пословању Синдиката за 2018. годину. Извештај је усвојен са једним суздржаним гласом.

На седници је уместо разрешеног потпредседника Тешић Радована за новог потпредседника именован Костадин Јевтић из СО ССПР „Београдски Венац“.

За председника Ресорног одбора поштара, возача и достављача и уједно члана Извршног одбора на предлог СО ССПР „Нови Сад“ и председника Синдиката изабран је Томислав Мандић.

Без обзира на забрану синдикалног деловања и организовања од стране госпође Петровић и њеног Кабинета као и покушаја са стране и унутар самог синдиката да ССПР постане послушник власти и пословодства ми никада нећемо одустати од наших активности и програма.

Као Синдикат који делује у Пошти Србије били смо, јесмо и бићемо опоненти свакој Влади-послодавцу и њеним експонентима-пословодству.