ИЗВЕШТАЈ СА XVIII СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОР

ИЗВЕШТАЈ СА XVIII СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОР

XVIII седница Главног одбора, одржана је у просторијама Савеза самосталних синдиката Србије у Београду. На почетку седнице извршена је верификација мандата новим члановима Главног одбора Станков Јадранки из СО Зрењанин и Панић Душану из СО Шабац. Након ових верификација Главни одбор броји 21 члана.

Након краће дискусије због примедби на записник са претходне седнице а без конкретног предлога за допуну, записник је усвојен.

У оквиру извештаја о раду између две седнице председник Павловић највећи део свог излагања посветио је стању у Пошти Србије са посебним освртом на зараде запослених и забрињавајуће изјаве миснистра финансија Синише Малог да ће зараде у јавним и комуналним предузећима од јануара следеће године „порасти“ за 5%. Присутне је известио о свом излагању на тему зараде и стања у Пошти на округлом столу у организацији Савеза самосталних синдиката Србије где је поред поменутог министра између осталих учествовао и министар за рад Ђорђевић. Такође је информисао присутне о свом учешћу на оснивачкој Скупштини комитета за сарадњу у организацији Независне радничке партије Француске.

У периоду између две седнице (19.04. до 20.09.) упркос забрани од стране Кабинета директора Предузећа одржано је више састанака са запосленима у седиштима РЈ/ПЈ и јединицама поштанске мреже са циљем да се на непосредан начин чује њихов глас.

У оквиру правне заштите Павловић је известио да је од девет судских спорова које воде чланови Синдиката против Предузећа по различитим основама за сада окончан један у корист Томислава Мандића, да је донета пресуда о извршењу преосталог дуга по основу потраживања од Митровић Ненада из Пирота и успешно се интервенисало у више случајева ради заштите појединачних права наших чланова.

На седници је донета Одлука о одржавању избора на свим нивоима у Синдикату почевши од 18. новембра као и Одлука о заступљености представника синдикалних организација у Скупштини и Главном одбору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.