НЕМА ДРУГЕ НЕГО У ШТРАЈК!

НЕМА ДРУГЕ НЕГО У ШТРАЈК!

Данас је одржан састанак Заједничког штрајкачког одбора и донета је одлука да се 24. маја отпочне са штрајком у ЈП ”Пошта Србије”. На овај корак смо се одлучили јер су сви наши захтеви остали без одговора и потпуно је неприхватљиво игнорисање оправданог незадовољства радника нашег Предузећа. Прихватамо одговорност за досадашње грешке, али ми другог избора сада немамо већ да на овај начин покушамо да скренемо пажњу надлежних на све наше проблеме и покушамо да вратимо поверење запослених у синдикалну идеју.

Такође је донета одлука да се покрене акција за прикупљање потписа како би Скупштини Републике Србије предали иницијативу за стављање ван снаге закона по којима су нам још 2014 године смањили зараде. Како би била валидна, иницијатива мора бити спроведена по законској процедури и у законском року. Сви ће бити обавештени и информисани када и како ће се спровести ова акција. Очекујемо широку подршку и ван нашег Предузећа.

Позивамо Вас да се, пре свега због себе, подржите и узмете учешће у предстојећим активностима. Нема нам друге већ да останемо јединствени и кренемо даље.

ЗАЈЕДНИЧКИ ШТРАЈКАЧКИ ОДБОР

СИНДИКАТА КОЈИ ДЕЛУЈУ

У ЈП „ПОШТА СРБИЈЕ“