ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштоване колегинице и колеге,

На састанку Заједничког Штрајкачког одбора који су чинили чланови Синдиката ПТТ, Синдиката Независности и Самосталног синдиката поштанских радника донели смо Одлуку о ступању у штрајкачке активности дана 24.05.2018. године. Одлуку о ступању у штрајк смо донели на основу Одлука Главних одбора Синдиката ПТТ и Самосталног синдиката поштанских радника. Синдикат Независност је донео Одлуку о подршци штрајкачких активности.

Штрајк се организује ради испуњења следећих штрајкачких захтева:

1. Побољшање материјалног положаја запослених у ЈП „Пошта Србије“ што подразумева враћање зарада на ниво пре умањења (новембар 2014. године) и исплату једнократне помоћи запосленима.

2. Хитно именовање директора „Пошта Србије“ а да то не буде госпођа Мира Петровић.

3. Због недовољног броја извршиоца у технолошком делу процеса рада захтевамо од Предузећа да што пре попуни довољан број извршилаца у технолошком делу.

4. Хитно решење недостатка средстава за рад у технолошком процесу рада (у сектору доставе решити питање мопеда, бицикла који су неопходни за адекватно испуњавање радних задатака).

Самостални синдикат поштанских радника апелује на све запослене у ЈП „Пошта Србије“ да схвате овај штрајк најозбиљније јер је то једини начин да за наше проблеме по питању тешке материјалне ситуације и неподношљивих услова на раду послодавац као и оснивач коначно имају слуха.

Пошто је ово једини законити вид борбе за који се ми залажемо очекујемо уз вашу подршку да ће ови захтеви коначно и бити испуњени.