ОДГОВОР НА САОПШТЕЊЕ ПОШТЕ СРБИЈЕ ОД 22.МАРТА

ОДГОВОР НА САОПШТЕЊЕ ПОШТЕ СРБИЈЕ ОД 22.МАРТА

Запослени у РЈ „РПЛЦ Београд“ који раде скоро искључиво ноћу и на врло тешким физичким пословима су се самоорганизовали и обуставили рад у петак 22. марта. Узрок овој обустави рада су бедне зараде, које су на номиналном нивоу исте као пре седам, осам година а због раста трошкова живота су реално мање за око 30%. Запослени су претходно за изналажења решења за њихове захтеве оставили пословодству више него разуман рок од месец дана али сем обећања, да ће се проблем решити нису добили конкретан одговор- када, како и колико?

Самостални синдикат поштанских радника није организатор овог оправданог исказивања незадовољства запослених али подржава захтеве који се односе на повећање зараде и обезбеђивање оптималног броја извршилаца у технологији. То су само неки од наших сталних захтева са којима се обраћамо уназад неколико година пословодству, Влади РС и надлежним министарствима.

Председник и активисти нашег Синдиката учествују у овим активностима искључиво као запослени.

Званично саопштење Поште Србије од 22.03.2019.године је срамно, тенденциозно и политички обојено. Уместо да се јавност обавести шта је узрок незадовољства запослених за све недаће у Пошти Србије се оптужује Самостални синдикат поштанских радника и његов председник Зоран Павловић. Износе се ортодоксне лажи на рачун колега који учествују у грађанским протестима, називајући те протесте рушилачким. Ваљда тиме жели да се каже да су наше колеге, часни, честити и вредни људи, обични хулигани. Једини рушитељи у овом случају су пословодство Поште Србије и Влада РС и више је него јасно да управо они желе предузеће старо скоро два века да уруше, како би га распарчали и профитабилне делове приватизовали. Велики је колач на тржишту поштанских услуга и он данас вреди више од 150 милиона евра.

Што се тиче издвајања из Поште, ПТТ угоститељства и одмаралишта 2006/2007, то се десило захваљујући сагласности коју су дали репрезентативни синдикати а на које се позивате као једине заштитнике интереса запослених.

Приступање Самосталног синдиката поштанских радника Савезу за Србију, подржавање грађанских протеста #1 од 5 милиона и потписивање Споразума о социјалном партнерству, између Синдиката и СзС, је легитиман чин на основу Одлуке Главног одбора Синдиката и нема никакве везе са бедом у којој се налази више од две трећине запослених и њихових породица.

Ко је скоро до јуче седео у Влади РС са господином Јеремићем, ПУПС или Синдикат? Ко је склопио уговор вредан 6 милиона евра са „United Media group“ за коју актуелна власт тврди да иза ње стоје Ђилас и Шолак, Мира Петровић или Синдикат?

Уместо што замењујете тезе, обмањујете запослене у Пошти, грађане и јавност у Републици Србији, госпођо Петровић изађите пред раднике и објасните им како то може да се живи односно преживи са 36.000 динара.

Информативна Служба

Самосталног синдиката поштанских радника