ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА

ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА

Поводом годину дана од почетка прошлогодишњих протеста, све горег стања у „Пошти Србије“, великог незадовољства запослених материјалним положајем и све већој обесправљености поштанског радника одржан је протест испред седишта Предузећа. По процени полиције било је 170 и 180 учесника и то углавном оних истих који су изнели терет и прошлогодишњег протеста.

Као Синдикат урадили смо све што је до нас како би запослене упознали о одржавању протеста и захтевима упућеним надлежнима. У склопу припрема за одржавање протеста преко наших активиста, друштвених мрежа, сајта Синдиката и меиловима запослени су обавештени о одржавању протеста. Послали смо око 1500 смс порука колегама из Београда са позивом на протест. Због забране од Кабинета директора, усмене и кукавичке, упућене директорима радних јединица Београдски Венац, Београд Центар и РПЛЦ Београд да нам не дозволе одржавање састанака са запосленима у ЈПМ 8, ЈПМ 6 и РПЛЦ нисмо били у могућности да и на непосредан начин позовемо запослене на протест.

Због захтева који су од општег интереса за све запослене званично смо позвали Синдикат ПТТ, Синдикат „Независност“, Синдикат „Солидарност“ и Синдикат ЈП „Пошта Србије“ Нови Сад да узму учешће у протесту.

Очекивано као и увек до сада једино смо подршку добили од Синдиката „Солидарност“ чији су представници и чланови узели активно учешће у протесту. Користимо ову прилику да им се на њиховом ангажовању јавно захвалимо.

Од представника и активиста репрезентативних синдиката једино је председник синдикалне организације „Транспорт и прерада“ Драган Станковић дао подршку својим учешћем на протесту.

Нећемо нити желимо да одустанемо од наших захтева али ће даље активности Синдиката зависити од искрене спремности сваког појединца да узме учешће у борби за излазак из ове агоније.

НИШТА СЕ САМО ОД СЕБЕ НЕЋЕ ПРОМЕНИТИ, НИТИ ЋЕ СЕ ИКО ЗА НАС ДО НАС САМИХ ИЗБОРИТИ.