ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА

ОДРЖАН ПРОТЕСТ ПОШТАНСКИХ РАДНИКА

На данашњем протесту у организацији Самосталног синдиката поштанских радника одржаном испред седишта Предузећа и протестном шетњом до седишта Владе РС учешће је узело око 200 запослених.

Протест су подржали и у њему активно учествовали представници Синдиката „Солидарност“, Синдиката ЈП „Поште Србије“ Нови Сад, Синдикалног савеза радника Поште и СО „Београд Центар“ „Независност“.

Приликом доласка протестне колоне згради Владе доживели смо велико разочарење јер на најављеном дежурству испред Владе није било ни једног активисте Синдиката ПТТ Србије.

Након уручења Отвореног писма председници Владе, председник Самосталог синдиката поштанских радника Зоран Павловић испред Владе се кратко обратио учесницима у протесту рекавши:“ Да је Влада слепа и глува за проблеме запослених и стање у Пошти које никад горе није било. Пошто нас никад нису удостојили одговора а камоли да разговарају са нама мораћемо променити методе борбе и приморати их на дијалог“.

Уз овације и речи подршке протестна колона организовано је кренула назад до седишта Поште у Таковској.

Због велике знатижеље поштанских радника који су учествовали у протесту да виде у каквим условима ради наше пословодство покушали смо да уђемо у седиште нашег Предузећа али смо у тој намери спречени по наређењу Вељка Субашића директора пратеће Функције за безбедност, по занимању пензионера.

Ми поштански радници јесмо осиромашени и покрадени али нам наше достојанство није дозволило да насилно уђемо.

Пошта је власништво свих грађана Србије а не једне партије, па ваљда нешто од тога припада и нама запосленима.