ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ АНТИЋУ И ВОЈНОМ СИНДИКАТУ СРБИЈЕ

ПОДРШКА ПРЕДСЕДНИКУ АНТИЋУ И ВОЈНОМ СИНДИКАТУ СРБИЈЕ

Самостални синдикат поштанских радника стоји у солидарности са Војним синдикатом Србије, председником Новицом Антићем и најоштрије осуђујемо отказ председнику Антићу. Војни синдикат Србије и председник Антић засигурно представљају симбол радничког и синдикалног покрета у Србији.

За нас је неприхватљиво да се спроводи насиље над синдикатима и њиховим активистима само зато што се боре за права запослених, отворено указују и критикују стање у друштву и код послодавца.

Када смо новембра прошле године организовали протесте у Пошти, ван радног места и радног времена доживели смо сличну судбину. Послодавац је суспендовао 37 запослених међу њима и челнике нашег Синдиката на три месеца.

Међу многима који су се солидарисали са нама, Војни синдикат Србије и његов председник Новица Антић су били међу првима. Председник Антић учествовао је на нашем протесту, јавно осудио правно насиље од стране послодавца и солидарисао се са суспендованима.

Отказ председнику Антићу, суспензије и тортура кроз које смо ми прошли најбоље говоре да се овде ради о две ствари: истинским синдикатима и борцима за радничка права и са друге стране о правном насиљу и бахатости режима.

Отказима, суспензијама и шиканом челника синдиката шаљу поруку чланству са циљем да угуше слободу синдикалног деловања и организовања. То им нећемо нити смемо дозволити а ни заборавити.

На нас можете рачунати у сваком тренутку за сваку врсту помоћи, солидарности и заједничког деловања.