САОПШТЕЊЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

САОПШТЕЊЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

САОПШТЕЊЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

Поводом напада и лажних оптужби на ССПР, активиста и председника преко друштвених мрежа а након потписивања Споразума, Главни одбор ССПР на седници одржаној 20. децембра указује на следеће чињенице:

– Свој став о Споразуму ССПР није исказао ниједном реченицом с обзиром да исти није обелодањен у виду документа од стране ниједног oд потписника, само су парафразиране неке његове одредбе. Шта Споразум тачно садржи није нам ни било познато 13. децембра када је кренула хајка на ССПР.

– ССПР је од 2016. године организатор и носилац протеста и штрајкова. Сетимо се само новембарских протеста 2017. године испред ГПЦ Београд.

– Обуставе у организацији запослених смо увек подржавали и у њима активно учествовали. Пре почетка мартовске обуставе смо путем медија упознали ширу јавност Србије са стањем у Пошти и положајем запослених. Пружали смо медијску подршку запосленима у обустави, наши активисти и чланство учествовали су у обустави рада, 50 колега из ГПЦ Београд добило је Упозорење, међу њима и председник. На сваки позив представника Тима радника Милије Тешића председник Синдиката се одазвао и пружио недвосмислену подршку, спремност на сарадњу као и податке са којима је располагао. Једини захтев Тима радника према нама уследио је 18. октобра да проследимо извештај са њиховог састанка свим поштама, што смо и учинили.

– За време децембарске обуставе издали смо званично саопштење у којем смо подржали оправдано незадовољство запослених и јасно нагласили да су запослени самоорганизовано ушли у обуставу са захтевом за увећање зараде на ниво републичког просека. Медије попут Нове С, ТВ МАГ, РТС, Слободна Европа усмеравали смо на чланове преговарачког тима.

– Поносни смо на наше активисте и чланове који били носиоци обуставе у својим срединама. У Суботици: Здравко Томашковић, Борис Балуновић,… У Сомбору: Андреја Аралица, Зоран Лазић, Миливоје Тијодоровић (суспензија).. У Новом Саду: Томислав Мандић (суспензија), Наташа Дејановић Данчетовић (суспензија)… У Зрењанину: Јадранка Станков (тражила суспензију).. У ГПЦ Београд: Дејан Боговац (суспензија), Зоран Павловић (тражио суспензију).. У Београдском Венцу: Костадин Јевтић, Дејан Ранковић, Гута,… У Земуну: Александар Илић, Жељко Сурла, Дејан Ристановић Шиља, Стефан Митровић… У Београд Центру: Весна Илић, Ненад Милорадовић… У Шапцу: Душан Панић (суспензија)… У Ваљеву: Дејан Јовић (тражио суспензију), Горан Перић,.. У Јагодини: Милан Васиљевић… Наше чланство се ангажовало на подручју Краљева, Врњачке Бање, Рашке, Новог Пазара, Панчева…

Овим стављамо тачку на било какву даљу расправу ко је и колики допринос дао у овој и претходној обустави запослених, протестима и штрајковима. Свако свој образ носи.