САОПШТЕЊЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА

САОПШТЕЊЕ ШТРАЈКАЧКОГ ОДБОРА

1. Поводом отпочињања преговора са надлежнима, уз посредство наше репрезентативне централе Савеза самосталних синдиката Србије, заједнички Штрајкачки одбор, Самосталног синдиката поштанских радника и Синдиката „Солидарност“ Поште Србије, донео је Одлуку о обустављању најављених протестних шетњи. Одлука је знак добре воље да се настали проблеми, пре свега везани за Упозорења и суспензије 47 запослених, решавају мирним путем кроз дијалог. У решавање наших захтева по службеној дужности укључиће се и Републичка агенција за мирно решавање радних спорова.

2. Међународни Комитет за радничку интернационалу (CWI) пружио је пуну подршку Самосталном синдикату поштанских радника и оштро је осудио поступке пословодства због изречених Упозорења и суспензија према 47 запослених у протесту и штрајку. Тим поводом Међународни Комитет за радничку интернационалу (CWI) упутио је оштар протест: директорки Поште Мири Петровић, председници Владе Ани Брнабић, министру трговине, туризма и телекомуникација Расиму Љајићу, министру без портфеља Милану Кркобабићу и министру за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорану Ђорђевићу.

3. Наменски рачун за помоћ колегиницама и колегама биће отворен у наредних неколико дана о чему ћете бити благовремено обавештени.

ВОЛОВИ ЈАРАМ ТРПЕ, А НЕ ЉУДИ
НАШЕ ПРОТЕСТНЕ ШЕТЊЕ СУ УРЕДНО НАЈАВЉЕНЕ И ОДОБРЕНЕ ДО НЕДЕЉЕ 26. НОВЕМБРА.ПОЗИВАМО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ, ЊИХОВЕ ПОРОДИЦЕ, ГРАЂАНЕ, СТУДЕНТЕ, СИНДИКАТЕ, ОРГАНИЗАЦИЈЕБЛИСКЕ СВЕТУ РАДА И ПРАВДИ, СВЕ ПОТЛАЧЕНЕ И ОБЕСПРАВЉЕНЕ НА ПРОТЕСТНУ ШЕТЊУ СА ПОЧЕТКОМ У 17:00 ЧАСОВА КОЈА КРЕЋЕ ОД ТАКОВСКЕ 2 ПРЕКО БРАНКОВОГ МОСТА ДО УШЋА И НАЗАД.ДОЂИТЕ ДА ВАС ВИДЕ И ЧУЈУ ДА СТЕ НЕЗАДОВОЉНИ.НЕ СМЕТЕ ЗАБОРАВИТИ СУСПЕНДОВАНЕ КОЛЕГЕ КОЈЕ СУ СЕ БОРИЛЕ И ЗА ВАС.„Ми знамо судбину и све што нас чека,Но страх нам неће заледити груди!Волови јарам трпе, а не људи-Бог је слободу дао за човјека.“Алекса Шантић