Саопштење

Саопштење

ЗАПОСЛЕНИ СУ ЗАМОЛИЛИ ДА ПРЕКО НАШЕГ ПОРТАЛА ОБЈАВИМО СЛЕДЕЋЕ САОПШТЕЊЕ.ЗБОГ ЗАХТЕВА ВЕЋИНЕ ЗАПОСЛЕНИХ И ЛЕПОГ ВРЕМЕНА НАШЕ ДРУЖЕЊЕ ИСПРЕД РЈ „РПЛЦ БЕОГРАД“ ДАНАС ПОЧИЊЕ ОД 15:30 ЧАСОВА.
ВИДИМО СЕ!  
САОПШТЕЊЕ 01.11.2017. ДАНАС СМО УПУТИЛИ ДОПИС РЕСОРНОМ МИНИСТРУ РАСИМУ ЉАЈИЋУ КОЈИМ ГА ПОЗИВАМО ДА СЕ УКЉУЧИ У РЕШАВАЊЕ АКТУЕЛНИХ ПРОБЛЕМА У ЈП „ПОШТА СРБИЈЕ“. КОНТАКТИРАЛИ СМО КАБИНЕТ МИНИСТРА ГДЕ НАМ ЈЕ ПОТВРЂЕНО ДА СУ ПРИМИЛИ НАШ ДОПИС И ПРУЖЕНА ИНФОРМАЦИЈА ДА СЕ МИНИСТАР СА СЛУЖБЕНОГ ПУТА ВРАЋА У ПЕТАК 03. НОВЕМБРА.
ДО ТАДА И ЕВЕНТУАЛНО КОНАЧНОГ РЕШЕЊА, СВАКО ВЕЧЕ У ИСТО ВРЕМЕ ОКУПЉАМО СЕ НА ИСТОМ МЕСТУ.

САОПШТЕЊЕ
31.10.2017.ЗБОГ НЕИСПУЊЕНИХ ЗАХТЕВА ВЕЗАНИХ ЗА МАТЕРИЈАЛНИ И РАДНО-ПРАВНИ ПОЛОЖАЈ ЗАПОСЛЕНИХ ОД СТРАНЕ НАДЛЕЖНИХ ОДРЖАН ЈЕ ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ  ВИШЕ СТОТИНА ЗАПОСЛЕНИХ ИСПРЕД РЈ „РПЛЦ БЕОГРАД“.НАКОН ЗАВРШЕНОГ ПРОТЕСТА НАСТАВЉЕНО ЈЕ ДРУЖЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ ДО РАНИХ ЈУТАРЊИХ САТИ.ДРУЖЕЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ НИСУ УСПЕЛЕ ДА СПРЕЧЕ НИ БАРИКАДЕ ПОСТАВЉЕНЕ ОД СТРАНЕ ПОСЛОВОДСТВА.ДРУЖЕЊЕ СЕ НАСТАВЉА ВЕЧЕРАС И НАРЕДНИХ ДАНА СА ПОЧЕТКОМ У 19:30 ЧАСОВА ДО ИСПУЊЕЊА ЗАХТЕВА.НОЋИ СУ ХЛАДНЕ И ДУГЕ ОБУЦИТЕ СЕ ТОПЛО И СЛОЈЕВИТО.  
ПРОТЕСТ 30.10.2017. ГОДИНЕ У 19:30 „РПЛЦ БЕОГРАД“
МИ НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД НАШИХ ЗАХТЕВА: 1. Побољшање материјалног положаја запослених· Повећење зараде за износ реалног пада у последње три године.· Исплата зараде из добити.2. Радно-правни статус запослених· Забрана запошљавања новозапослених лица на систематизована радна места са решењима о привремено-повременим пословима.· Превођење запослених на одређено време у статус запослених на неодређено време најкасније након две године како то и Закон о раду налаже.3. Обезбедити оптималан број извршилаца на технолошким радним местима.4. Успостављање социјалног дијалога, поштовање закона и начела једнакости.5. Избор директора Предузећа на основу већ спроведеног конкурса.НАСТАВЉАМО СА ПРОТЕСТОМ, ДАНАС 30.10.2017. ГОДИНЕ У 19:30 ЧАСОВА ИСПРЕД РЈ „РПЛЦ БЕОГРАД“, УГРИНОВАЧКА 210 Б.ПОЗИВАМО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ ДА СЕ ОКУПИМО ОКО ЗАЈЕДНИЧКИХ ЗАХТЕВА И ЦИЉЕВА.ПОЗИВАМО СВЕ РУКОВОДИОЦЕ ДА НЕ СПРЕЧАВАЈУ СИНДИКАЛНО ДЕЛОВАЊЕ НЕГО ДА БУДУ УЗ СВОЈЕ РАДНИКЕ. ПОЗИВАМО НАШЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ ИЗ РЈ „НОВИ САД“ И РЈ „НИШ“ ДА СЕ У ИСТО ВРЕМЕ ОКУПЕ ИСПРЕД СВОЈИХ РПЛЦ.ПОЗИВАМО СВЕ НАШЕ КОЛЕГИНИЦЕ И КОЛЕГЕ КОЈИ РАДЕ У ЈПМ ДА СЕ СУТРА (31.10.) СА ПОЧЕТКОМ РАДНОГ ВРЕМЕНА СПОНТАНО ОКУПЕ ИСПРЕД СВОЈИХ ПОШТА.ДОСТА СМО ЧЕКАЛИ. МОРАМО НА ТРЕНУТАК СТАТИ ДА БИСМО КРЕНУЛИ.ЗАБРАЊЕНА СУ СТРАНАЧКА ОБЕЛЕЖЈА, КОНЗУМИРАЊЕ АЛКОХОЛА И ИЗАЗИВАЊЕ БИЛО КАКВИХ ИНЦИДЕНАТА.НЕОПХОДНО ЈЕ СЛУШАТИ УПУТСТВА ОРГАНИЗАТОРА И РЕДАРСКЕ СЛУЖБЕ.
25.10.2017.   Због тешког социјално-економског и радно-правног положаја запослених у складу са позитивним законским прописима најавили смо одржавање протеста испред РЈ „РПЛЦ Београд“ за 30.10.2017. године са почетком у 19:30 часова. Истовремено смо упутили наше образложене захтеве Председнику Републике Србије са предлогом да заједно пред надлежним државним органима и органима Предузећа, кроз дијалог приступимо решавању проблема. 
Захтеви
ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ ДОГОВОРЕНОГ
23.10.2017.   Поводом одржаног састанка са в.д. директорком Предузећа 19.10.2017. године и постигнутих договора са делегацијом Самосталног синдиката поштанских радника, обавештавамо вас о следећем: 1. Договорено је да директорка изда званично саопштење о разговорима са Самосталним синдикатом поштанских радника на порталу Поште – испуњено 19.октобра 2. Да Синдикат изађе са два најбитнија захтева и то: · Повећање зараде за износ реалног пада у последње три године и · Исплата зараде из добити – испуњено 19.октобра 3. Да директорка Предузећа 20.октобра упути допис надлежним државним органима са захтевом за повећање зараде и исплату зараде из добити  и као прилог проследи наше захтеве о чему ће нам бити достављен доказ- испуњено 23.октобра.   Пратимо развој догађаја о чему ћемо вас редовно обавештавати и уколико не будемо задовољни понуђеним решењима наше активности настављамо 30. октобра.