УГРОЖЕНА ЉУДСКА И РАДНИЧКА ПРАВА У „ПОШТИ СРБИЈЕ“

УГРОЖЕНА ЉУДСКА И РАДНИЧКА ПРАВА У „ПОШТИ СРБИЈЕ“

У циљу предузимања активности, за враћање на посао 37 суспендованих и ускраћеног права од стране пословодства на синдикално деловање и организовање, Самостални синдикат поштанских радника упутио је информацију о стању људских и радничких права у ЈП „Пошта Србије“.

Дописи су упућени: Председнику РС, Председници Владе, Министру рада, Министру за телекомуникације,Заштитнику грађана, Повереници за заштиту равноправности, Канцеларији Међународне организацие рада , Канцеларији за људска и мањинска права, свим Посланичким групама у Народној скупштини РС, Савезу самосталних синдиката Србије, Уједињеним гранским синдикатима „Независност“ и Делегацији Еворпске уније у РС. Амбасадама: НР Кине, Русије, Канаде, Француске, Финске, Аустрије, Белгије, Данске, Швајцарске, Велике Британије, Аустралије, Шведске, Норвешке, Италије, Холандије, Грчке, САД и Немачке. Нашим пријатељима из Међународног комитета за радничку интернационалу (CWI), Полицијском синдикату Србије, Војном синдикату Србије, Независном синдикату просветних радника Војводине, Удружењу синдиката пензионисаних војних лица Србије и медијима.

ДОНЕЛИ СМО ОДЛУКУ ДА ОД 21. ДЕЦЕМБРА СА ПОЧЕТКОМ У 14:30 ЧАСОВА ОРГАНИЗУЈЕМО СВАКОДНЕВНЕ ПРОТЕСТНЕ ШЕТЊЕ НА РЕЛАЦИЈИ ОД СЕДИШТА ПРЕДУЗЕЋА ДО СЕДИШТА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И НАЗАД СА ПОЛУЧАСОВНИМ ЗАДРЖАВАЊЕМ ИСПРЕД ВЛАДЕ.