ИЗВЕШТАЈ СА ПРОТЕСТА

Јуче је одржан најављени протест испред седиште Предузећа са протестном шетњом до седишта Владе РС где је уручен захтев за исплату нераспоређене добити запосленима.

На протесту је узело учешће око 250 запослених међу њима осим београђана и колеге из Новог Сада, Панчева, Пожаревца и Ваљева.

Протест су подржали и у њему активно учествовали представници Синдиката „Солидарност“, Синдиката ЈП „Пошта Србије“ Нови Сад и Синдикални савез радника Поште. Подршка је изостала од Синдиката ПТТ и Синдиката „Независност“ али не и од њихових активиста. Учешће на протесту узели су председник СО ПТТ „ГПЦ Београд“ Станковић Драган, председник СО „Земун“ Жерађанин Бошко и Предраг Палада а испред СО „Независност“ из Земуна Заховић Мерсад и председник Београдске регије Синдиката „Независност“ Минчић Славољуб.

Захвални смо свим запосленима и Синдикатима који су се одазвали позиву на протест а нарочито ценимо солидарност и храброст колега из Синдиката ПТТ и Независност имајући у виду да њихове централе нису подржале протест.

Све смо учинили да се на протесту појави што више запослених, превасходно из Београда и искрено смо то очекивали, с обзиром на никад горе стање у нашим новчаницима и Пошти Србије.

Ни друга страна није седела скрштених руку. Све су чинили да на протест дође што мање запослених. Није нам ово први пут да организујемо протест али јесте први пут да полиција, са којом имамо одличну сарадњу око организовања протеста, по унутрашњости зове представнике нашег Синдиката и траже информације да ли ће и колико запослених ићи на протест у Београд. Београдске поштаре су слали око поднева да разносе постекспрес, активиста Синдиката ПТТ из „Београдског Венца“ ширио је причу о хапшењу протестаната. Ангажовали су државне поштанске и синдикалне ресурсе са циљем да на протест дође што мањи број запослених како би се створила слика да запослени у Пошти и нису толико незадовољни.

Без обзира на све ове притиске нема оправдања за београђане који су могли а нису дошли. Ако је колегиница Милинка Перовић из Кисача жена са 38 година радног стажа на пословима поштара могла да дође на протест могло је да дође и више београђана. Дубок наклон и капа доле за Милинку.

Као што смо обећали одустати не смемо и нећемо а о конкретним активностима бићете благовремено обавештени.