ИЗВЕШТАЈ СА XVI СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

ИЗВЕШТАЈ СА XVI СЕДНИЦЕ ГЛАВНОГ ОДБОРА

Одржана је XVI седница Главног одбора у проширеном саставу која је имала свечани и радни карактер. У свечаном делу пензионисаним колегама, оснивачима синдикалних организација у Новом Саду и Сомбору Тодоров Ивану и Бајић Душану уручено је синдикално признање за 2018. годину „18. Април“. Иван и Дуле су једни од наших првих активиста који су дали велики допринос на ширењу и афирмацији Синдиката.

У радном делу председник Павловић поднео је детаљан извештај о раду између две седнице са посебним освртом на стање у Пошти и анализом три протеста организована у последња два месеца а поводом зараде из добити.

Усвојене су измене и допуне Статута и Правилника о материјално-финансијском пословању. Најзначајнија промена у Статуту је да ће се Извршни одбор формирати на струковном-ресорном принципу уместо досадашњем регионалном. За новог члана Надзорног одбора изабран је Дарко Цветковић из СО ССПР „Одржавање“.

Главни одбор усвојио је Одлуку да се Синдикат кроз грађанске протесте ангажује на променама у друштву. Без тих промена нема промена ни у Пошти Србије а сви видимо и осећамо да никад горе није било.