ОБАВЕШТЕЊЕ О ОРГАНИЗОВАЊУ ПРОТЕСТА

ОБАВЕШТЕЊЕ О ОРГАНИЗОВАЊУ ПРОТЕСТА

Главни одбор Самосталног синдиката поштанских радника, због неисплаћене зараде из добити, донео је Одлуку о одржавању протеста дана 12.12.2018. године са почетком у 15:00 часова испред седишта Предузећа Таковска 2, Београд.

Једини наш захтев према пословодству Предузећа и Влади Републике Србије је:

ИСПЛАТА НЕРАСПОРЕЂЕНЕ ДОБИТИ ИЗ 2017. ГОДИНЕ ОНИМА КОЈИ СУ ЈЕ И ЗАРАДИЛИ – ЗАПОСЛЕНИМА.

Наше редовне зараде су номинално на нивоу од пре шест година а реално су мање за више од 20%. Ниједан проценат од отетих 10%, запосленима у „Пошти Србије“ није враћен. Редовне зараде за око 11000 запослених крећу се у распону од 32.000,00 до 37.000,00 динара. Ово су само неке од чињеница које указују колико су запосленима у „Пошти Србије“ зараде бедне и обезвређене. „Пошта Србије“ није монополиста нити корисник буџетских средстава, чак напротив она пуни буџет Републике Србије, па несхватамо зашто имамо такав третман од стране надлежних.

Зарада из добити је „сламка спаса“ за већину запослених. Самостални синдикат поштанских радника се залаже пре свега за пристојну основну зараду у складу са резултатима пословања али ако смо остварили добит онда захтевамо и њену поделу.

Захтев за исплату нераспоређене добити је упућен председници Владе РС, Ресорном министру Љајићу, председнику Надзорног одбора и госпођи Петровић.

Свим синдикатима који делују у „Пошти Србије“ упућен је званичан позив да узму учешће у протесту јер је исплата нераспоређеног дела добити од општег интереса за све поштанске раднике без обзира на синдикалну припадност и ангажованост.

Протест је уредно пријављен полицији у складу са Законом о јавном окупљању која ће поред редара обезбеђивати скуп.