ОТПОР ПОШТАНСКИХ РАДНИКА НЕ ПОСУСТАЈЕ

Поводом саопштења ЈП „Пошта Србије“ које је јуче упућено медијима а у вези функционисања поштанског саобраћаја и исплате пензија, почевши од данас на кућне адресе за 190000 пензионера желимо да вам укажемо да ни највеће репресије нису поколебале запослене у пошти да одустану од обуставе рада.

Колики је притисак на запослене да почну са радом најбоље говори пример од јутрос када је наш колега Марко Божић из поште Краљево исекао вене у знак протеста против терора који се спроводи над запосленима у обустави. Додатни притисак и застрашивање кренуо је јутрос уручењем суспензија за више од 200 запослених из Сомбора, Зрењанина и Новог Сада. То је само почетак а крајња цифра са којом се спекулише је више хиљада. Никакве претње и суспензије нас не смеју поколебати у нашој борби за зараду иоле достојну пристојног преживљавања.

Самостални синдикат поштанских радника је спреман да заједно са другим организацијама које заступају и подржавају запослене у обустави рада у што скорије време предузме мере отпора насиљу које спроводи пословодство Предузећа на челу са Миром Петровић.

Користим ову прилику да истакнемо један частан људски чин нашег колеге Божидара Спасојевића који је поднео оставку на место директора и тиме јасно изабрао страну.

Не смемо заборавити ни оне друге: директоре, шефове и управнике који врше притисак на запослене да прекину обуставу рада а затим без имало стида и срама узму повишицу за коју се уз велике жртве запослени изборе.