ПРЕДЛОЗИ САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ПОШТАНСКИХ РАДНИКА ПРЕГОВАРАЧКОМ ТИМУ ЗАПОСЛЕНИХ

ПРЕДЛОЗИ САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ПОШТАНСКИХ РАДНИКА ПРЕГОВАРАЧКОМ ТИМУ ЗАПОСЛЕНИХ

Самостални синдикат поштанских радника није учесник за преговарачким столом поводом настале ситуације у Пошти Србије чије је главни узрочник годинама уназад континуирано умањење зарада а са друге стране раст трошкова живота.

Достављамо Вам предлоге наших захтева за решење највећих проблема у Пошти па уколико их сматрате целисходним можете их све или само неке од њих истаћи као своје.

1. Ставити ван снаге сва упозорења запосленима који су учествовали у обустави рада.

2. Запосленима који су учествовали у обустави рада исплатити дневнице у пуном износу.

3. Укинути сва решења о привременом премештају која се односе на премештај запослених у РЈ „РПЛЦ Београд“ или на премештај запослених из РЈ „РПЛЦ Београд“ у друге РЈ.

4. Повећање масе за исплату зараде за најмање 20%.

Зараде запослених су номинално на нивоу од пре 6 година а реално су због раста трошкова живота мање за више од 20%.

5. Уместо зараде из добити исплатити једнократну помоћ запосленима као што је то урађено у Телекому Србије, јавним комуналним предузећима и другим предузећима чији је Влада РС оснивач или већински акционар. И то по следећем принципу:

* Запосленима чија су примања испод 50.000 динара – 50.000 динара,

* Запосленима чија се примања крећу у распону од 50.000 до 60.000 динара – 30.000 динара,

* Запосленима чија се примања крећу у распону од 60.000 до 70.000 динара – 20.000 динара

6. Запослени који имају две године стажа на одређено време а и даље раде на одређено време, по основу замена, превести у статус запослених на неодређено време.

7. Запослене који раде на систематизованим радним местима са Уговорима о ППП превести у статус запослених на одређено време.

8. Обезбедити оптималан број извршилаца на технолошким радним местима (поштари, прерада, возачи, достављачи, шалтерски радници…).

9. Избор директора Предузећа на основу већ спроведеног конкурса.

10. Учешће у преговорима и радничких синдиката који су поднели највећу жртву у неколико последњих година, били уз запослене, организовали протесте и штрајкове- Самостални синдикат поштанских радника, Синдикат Солидарност и Синдикат ЈП „Поште Србије“ Нови Сад.