ОБАВЕШТЕЊЕ – За све чланове и запослене у ЈП „Пошта Србије“ –

ОБАВЕШТЕЊЕ – За све чланове и запослене у ЈП „Пошта Србије“ –

Поводом објаве ПТТ Синдиката, у билтену Поштар број 296, где нас обавештавају о састанку са представницима Пословодства, тачније Функцијом поштанске мреже, уочили смо да се многе договорене ствари тичу технологије и да су врло неповољне по исту.

УЛАЖЕМО ВЕЛИКИ ПРОТЕСТ

Горе поменути „Репрезентативни Синдикат“ је, по ко зна који пут, поново стао на страну Послодавца својим директним преговорима, и уместо да учествује о побољшању услова рада запослених, само још више злоупотребљава своје статове и поверење, из само њима знаних разлога.
НЕ СЛАЖЕМО СЕ да „лажна боловања“ како их називају Послодавац и ПТТ Синдикат, стварају лажну односно погрешну и нереалну слику о броју извршилаца у технологији. Када би сви горе поменути мало више послушали глас радника и озбиљно се позабавили истим, знали би да нам је просек година у Предузећу забрињавајуће висок, да се ради у изузетно тешким условима, како временским тако и физичким, и да се ти исти радници искоришћавају до последњих атома снаге.
Сматрамо и крајње безобразним предлог да се запослени на одређено време постављају на руководећа места, конкретно на места управника како ПТТ Синдикат предлаже, првенствено јер се на тај начин директно понижавају већ обучени и искусни радници, који већ годинама својим радом, залагањем и доприносом губе могућност напредовања.
Примећујемо и НЕ СЛАЖЕМО СЕ са овим предлозима ПТТ Синдиката, јер је и више него очигледно да нови Колективни Уговор пише Послодавац како њима одговара, а не да би се побољшала права радника. ПРОТИВИМО СЕ ТОМЕ.

ОВАКО ШТЕТАН КОЛЕКТИВНИ УГОВОР НЕ СМЕ ДА СЕ ПОТПИШЕ!

Истрајмо заједно у борби за боље услове рада и права радника!

Самостални синдикат поштанских радника